Een workstation: de krachtpatser onder de computers

workstation

Bij de meeste reguliere kantoorbanen kun je concluderen dat een reguliere computer met een gemiddeld beeldscherm wel volstaat. Daarnaast zijn er beroepen waarbij het bepaald geen overbodige luxe is om er een tweede beeldscherm bij te gebruiken. Evenwel is er inmiddels ook een groeiend aantal beroepen waar je aan een dergelijke uitrusting van soft- en hardware niet meer genoeg hebt. In die situatie zou je meer baat hebben bij een zogeheten workstation. Gezien de kwaliteiten van een workstation, onder meer op het gebied van resolutie, rekenkracht en snelheid, zou je dit gerust kunnen beschrijven als de ultieme krachtpatser onder de computers. Welke mensen met name gebaat zijn bij een dergelijk apparaat? Je leest het in de volgende alinea.

workstation

Welke professionals zijn zoal gebaat bij een workstation en waarom?

Het zijn onder meer de volgende professionals die baat hebben bij het werken met een workstation in plaats van een reguliere computer:

  • Mensen die foto’s en video’s bewerken. Hierbij zijn namelijk beeldschermen in de best mogelijke kwaliteit nodig.
  • Vormgevers en designers die werken de uiterlijke vertoning van zowel online als offline producten.
  • Ontwerpers, ingenieurs en architecten. Zij zijn immers gebaat bij een uitstekende resolutie, maar ook een apparaat met de nodige rekenkracht en snelheid.
  • Mensen die actief zijn in de artificial intelligence (AI). Voor toepassingen in dit nog veel verder door te ontwikkelen werkgebied is namelijk zeer veel rekenkracht nodig. Een reguliere desktop of laptop kan hier niet aan tegemoet komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *