Wat is de beste app om mobiel te bankieren?

Mobiel bankieren is niet meer weg te denken, tegenwoordig! Nog niet eens zo heel lang geleden moest je met de inhoud van je kas of spaarpot naar de bank om daar het geld op je rekening te laten storten. Overschrijvingen deed je toen met een acceptgiro of een betaalcheque. Het duurde dan een aantal werkdagen voor het geld op de rekening van de ander stond. Deze tijden liggen, gelukkig inmiddels achter ons. Toch is het nog niet allemaal voor iedereen helemaal duidelijk. Wat is, bijvoorbeeld, de beste app om mobiel te bankieren? Welke app de beste app om mobiel te bankieren is, is vooral afhankelijk van jouw wensen en eisen. Veel mensen kiezen toch voor de app die aangeboden wordt door hun eigen bank.

De beste app om mobiel te bankieren bestaat eigenlijk niet

Er bestaan veel apps om mobiel te kunnen bankieren, maar wat nu precies de beste app om mobiel te bankieren is, dat blijft een moeilijke. Je hebt toch te maken met bepaalde wensen en eisen en natuurlijk de persoonlijke voorkeur van mensen. Door te kiezen voor de app die wordt aangeboden door jouw bank zit je eigenlijk altijd wel goed. Het is wat anders als je nog een bankrekening moet openen. Dan is het verstandig om niet alleen naar de bank, maar ook naar de app te kijken. Gebruiksgemak staat dan hoog in het vaandel.

Waarom zou je bankieren met een app?

We zijn net allemaal een beetje gewend aan internetbankieren. Je kreeg daar dan zo'n extra kastje bij waar je een code op moest intoetsen. Het nadeel van internetbankieren is dat je dat niet even tussendoor kon doen, terwijl je in de winkel stond. Nu, met een app, kun je in de winkel, vlak voor je gaat afrekenen, even geld overboeken van je spaarrekening naar je lopende rekening. Dit kost geen tijd en ook geen extra geld. Je kunt zelfs, in veel gevallen, direct met de app betalen. Je pinpas kun je wel thuis laten.

Voorzichtigheid is geboden

Wanneer je met je pinpas wilt betalen, dan hoef je in de meeste gevallen niet eens meer een pincode in te tikken. Bedragen onder de € 50,00 worden zo afgeschreven. Dit is natuurlijk heel handig, maar kan ook gevaarlijk zijn. Wanneer je pinpas wordt gestolen, kan de dief tot wel 3 x € 50,00 pinnen. Dit lukt niet wanneer je betaalt met de app. Deze staat op je telefoon en die telefoon is natuurlijk voorzien van een code.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *