Zin in nieuwe kleding?

Het wordt steeds meer bekend welke bedrijven beter voor de wereld zijn en welke bedrijven wat minder te vertrouwen zijn. Hierbij kan het liggen aan de manier waarop werknemers behandeld worden, de lonen die zij krijgen of de ecologische impact die de kleding op het klimaat kan hebben. Maar toch is het heel leuk om nieuwe kleren te scoren! Kijk eens naar jouw kledingkast. Zijn er items die eigenlijk niet meer gedragen worden? Sla dan twee vliegen in één klap en doe mee aan een kledingruil. Een leuke (en gratis) manier om aan nieuwe kleren te kopen en een goede reden om de kledingkast eens op te ruimen.

Kledingruil

Een kledingruil houdt eigenlijk in wat de naam doet vernoemen: een groepje mensen ruilt de kleding die zij al hebben. De eerste stap is om de garderobe uit te pluizen. Wat wordt er niet meer gedragen en kan dus door geschoven worden? Of misschien staat er nog een zak met oude kleren wat al een tijdje stof staat te happen. Samen met (online) vrienden of een groepje mensen gevonden op het internet, worden de kleren geruild. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het aan een waslijn hangen. Mensen kunnen een eigen kledingstuk voor een kledingstuk op de waslijn ruilen. Zit er niets bij wat er leuk uitziet? Dan kan een ‘coupon’ gegeven worden en krijgen zij nog een kledingstuk tegoed. Het is een superleuke manier om de klerenkast eens te veranderen, maar het kan ook nog eens erg sociaal werken! Erg makkelijk is het om mensen te vragen over hun kleding. Waar komt het vandaan? Zitten er speciale herinneringen achter? Waarom gaat het nu weg?

Via de post

Zeker nu in COVID- tijd is het niet altijd even makkelijk om fysiek bij elkaar te komen. Voor kennissen uit het buitenland kan dit daarnaast een goede oplossing zijn.  Het kan namelijk met de post worden gedaan! In een groot pakket worden de kleren gestopt en deze worden naar de volgende persoon gestuurd. Een pakket versturen buitenland is niet moeilijk om te doen en geeft veel meer mogelijkheden dan alleen de mensen die om jou heen wonen. Die ene vriendin uit België met die leuke kleren wil misschien wel meedoen. Dan kan dus nu!

Tips beste kledingruil

Om ervoor te zorgen dat de kledingruil zo optimaal verloopt, zijn hier wat tips. Zorg dat de kleren die in de ruil worden gedaan schoon en netjes zijn. Geen oude, versleten kleren laten meedoen dus. Het is ook wel fijn als de kleding gewassen is voordat het bij de ruil wordt gedaan. Hoeveel kleren mag iemand eruit pakken? Zoveel als zij ook inleveren of zit er toch maar een limiet aan?  Welke maten zijn er allemaal beschikbaar? En wat voor soort kleding? Met de groep waarmee de ruil wordt gedaan kan dit allemaal besproken worden. Natuurlijk kan er een beetje blind ingegaan worden, maar wat structuur doet niemand pijn.

Wanneer is er tijd om de kledingswap te organiseren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *